Hufvudstaden behåller en topplacering i GRESB:s internationella hållbarhetsranking

Hufvudstaden behåller en topplacering i GRESB:s internationella hållbarhetsranking

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Hufvudstaden intar i år en europeisk förstaplacering inom kategorin ”Kontor och handel” i GRESB:s internationella hållbarhetsranking. För tredje året i rad erhålls 93 poäng och fem av fem möjliga stjärnor.

Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) utvärderar årligen fastighetsbolagens hållbarhetsarbete inom miljö, social hållbarhet, styrning och uppföljning. I årets ranking får Hufvudstaden 93 poäng av 100 där medelvärdet är 76 i kategorin ”Kontor och handel”.

”Vi är stolta över att behålla vår höga poäng i GRESB-mätningen. Det är ett kvitto på att vårt starka interna engagemang för hållbarhetsfrågorna i kombination med ett systematiskt arbete fortsätter att ge goda resultat”, säger Karl-Johan Wall, Hållbarhetschef på Hufvudstaden.

Annons

Integrerad hållbarhet

GRESB är ett globalt index som används av investerare för att göra jämförelser och bedömningar av fastighetsbolagens hållbarhetsarbete. I år rapporterade 2 084 bolag från 75 länder sitt hållbarhetsarbete inom ramen för GRESB.

Hufvudstadens hållbarhetsstrategi är en integrerad del av affärsstrategin där långsiktigt ägande är en av hörnstenarna. Ett flertal fastigheter har funnits i bolagets ägo i över hundra år och en hållbar förvaltning ska bidra till att de finns kvar in i nästa sekel.

”Ett av våra viktiga hållbarhetsprojekt är att framtidssäkra våra fastigheter för kommande klimatförändringar. Under 2022 genomfördes djupgående riskanalyser av samtliga fastigheter och individuella handlingsplaner togs fram. De innehåller både förebyggande åtgärder och konkreta instruktioner för hur vi kan skydda fastigheterna vid extremväder”, säger Karl-Johan Wall.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.