Hallå där Petra Sörling, vd för Rosengård Fastighets AB…

Hallå där Petra Sörling, vd för Rosengård Fastighets AB…

..som idag kommer berätta mer om ert stadsutvecklingsprojektet Culture Casbah på Fastighetsmässan i Malmö.

Titeln på föredraget är “Går det att bygga en stad hel?” Vad tycker du kännetecknar en hel stad och vad tror du krävs för att den ska bli det?

En hel stad är för mig en stad som fungerar och är trygg för invånarna. Där skolorna ger barnen en bra och stabil grund att stå på, där det finns arbetstillfällen och där det finns boende för alla.

För att bygga en hel stad krävs samverkan, samverkan och samverkan. Ingen klarar av den utmaningen själv, varken staden, skolan eller bostadsaktörerna utan detta är något som måste ske tillsammans.

Vad görs i projektet Culture Casbah som ni driver? 

Culture Casbah är ett stadsutvecklingsprojekt som fysiskt kommer förändra Rosengård. Det kommer tillföras cirka 200 lägenheter och 30 kommersiella lokaler samt möjligheter finns för ytterligare 300 byggrätter.

Du har tidigare arbetat som ekonomichef på Vasakronan, som marknadsområdeschef på Riksbyggen och de senaste fem åren som chef för HSB Sundsfastigheter. Sedan några månader tillbaka är du vd på Rosengårds Fastighets AB. Vad är den största utmaningen för dig med ditt nya jobb?

Att driva en stadsutveckling som alla har nytta av. Vi ska finnas till för våra hyresgäster, för Rosengård och Malmö. I den ordningen. Tillsammans vill vi förnya Rosengård så att fler kan och vill bo, jobba och vara här!

Foto: HSB

Annons
Annons

Leave A Comment