ANNONS
Grönt ljus för Riksbyggens seniorboende i Kävlinge

Grönt ljus för Riksbyggens seniorboende i Kävlinge

annons
ANNONS

Nu är det klartecken för byggstart av 53 lägenheter i Riksbyggens Bonum Brf Kilen. Bonum är Riksbyggens koncept för seniorboende i bostadsrättsform och vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år.

– Det är väldigt roligt att vi redan sålt hälften av bostäderna i Bonum Brf Kilen vilket gör att Riksbyggen nu kan starta bygget av projektet. Riksbyggens Bonum-koncept är mycket populärt och det finns ett stort behov av fler seniorbostäder i Kävlinge i takt med att andelen äldre personer ökar och många vill byta villan mot en mer lättskött bostad, säger Jon Ossler, konceptägare för Bonum seniorboende på Riksbyggen.

Bonum Brf Kilen i Kävlinge kommer att byggas där Kvarngatan möter Skomakaregatan och Rundelsgatan. Mitt emot kommunhus, vårdcentral, apotek och bibliotek. Matbutiker och kommunikationer finns också i närheten.

– Fler seniorbostäder behövs också för att öka rörligheten på bostadsmarknaden. På så sätt kan det befintliga bostadsbeståndet användas på ett effektivare sätt vilket inte minst är viktigt i en tillväxtkommun som Kävlinge, säger Jon Ossler.

Biotoptak och fågelholkar

I Bonum Brf Kilen planeras för tvåor, treor och fyror. Husen byggs för att klara certifieringskraven för Miljöbyggnad Silver och det färdiga projektet ska bidra till den biologiska mångfalden. Bland annat får komplementsbyggnader biotoptak och mängden täta och hårdgjorda ytor minimeras. Plantering av växter som blommar från tidigt till sent på säsongen samt fågelholkar och fågelbad ska också bidra till den biologiska mångfalden.

Värd arrangerar sociala aktiviteter

Den sociala hållbarheten är en annan del som ska uppfyllas. I Bonum Brf Kilen kommer det att finnas en boulebana och ett lusthus med grillplats på innergården och en gemensamhetslokal för sociala aktiviteter. I varje Bonumförening finns också en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en olika praktiska tjänster som till exempel blomvattning under semestertider, montering av hyllor eller att fönstren putsas.

– Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende, träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskap vilket är väldigt uppskattat, säger Henrik Persson, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Syd.

Förutom gemensamhetslokal finns även ett övernattningsrum för tillfälliga gäster. Det är mycket populärt och gör att man till exempel inte behöver ett eget gästrum när familj eller vänner kommer för att hälsa på.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.