ANNONS
GoCo Health Innovation City går in i nästa fas

GoCo Health Innovation City går in i nästa fas

annons
ANNONS

Med en nyligen antagen detaljplan och ett fördjupat samarbete med Astra Zeneca tar GoCo Health Innovation City nästa steg mot genomförande.

Next Step och Vectura Fastigheter har även tillsatt Peder Wahlgren, som tidigare har varit verksam i drygt 20 år på Wallenstam, som ny VD i det gemensamma joint venture bolaget.

– Det känns fantastiskt bra att ha ett av världens ledande life-science bolag ombord med erfarenhet och kompetens som ger ytterligare kraft åt innovationssamarbetets breda partnerskap. Det gäller även Mölndals stad som är en framsynt och handlingskraftig kommun, säger Peder Wahlgren.

GoCo är ett joint venture mellan Next Step och Vectura Fastigheter, i nära samarbete med Astra Zeneca, med målet att locka till sig forskare, entreprenörer och talanger från hela världen. Fokus ligger på hälsa, medicinsk utveckling och digitalt entreprenörskap. Med ett tillskott på omkring 300 bolag, bostäder, hotell och levande bottenvåningar ska det redan befintliga hälsoklustret i Mölndal förvandlas till ett innovationscentrum. Gothenburg CoValley ska bli en ny stadsdel med co-workingmöjligheter för upp till 7 000 människor. Först ut i den nya stadsbilden är en byggnad ritad av Semrén & Månsson som blir ett WELL-certifierat trähus.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

En kommentar

  1. Hon leder arbetet med innovation och hälsa i life science-kluster - Hållbart Byggande
    2020-06-17 at 10:50 Svara

    […] är en joint venture mellan Next Step och Vectura Fastigheter, i nära samarbete med Astra Zeneca. Innovationsområdet söder om Göteborg i Mölndal ska attrahera forskare, entreprenörer och talanger från hela […]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.