GK anställer hållbarhetsansvarig

Karina Nilsen

GK anställer hållbarhetsansvarig

ANNONS

Annons

Karina Nilsen ska koordinera och stödja hållbarhetsarbetet i koncernens verksamheter i Norge, Sverige och Danmark.

GK Sverige erbjuder rådgivning och tjänster inom tekniska installationer och expertis inom ventilation, rör, byggnadsautomation, energi och kyla. GK Sverige ägs av GK Gruppen AS, som har drygt 3 200 medarbetare och en omsättning på över 6 miljarder kronor.

– Jag är väldigt glad att Karina nu blir en del av Team GK. Hon har en intressant och relevant bakgrund och erfarenheter som passar perfekt för denna roll och som kommer att bidra till att ta oss vidare på den spännande hållbarhetsresa vi påbörjat, säger Guro Steine, koncerndirektör för kommunikation och hållbarhet på GK.

Implementera strategi

Karina Nilsen kommer från rollen som partner och chef för hållbarhetsrapportering på Corporate Communications AS och har tidigare jobbat för Hill+Knowltons industri- och energisatsning. Efter att ha jobbat med rapportering, strategiutveckling och kommunikation inom hållbarhet och ESG kommer hon nu att jobba mer konkret med att implementera GK:s strategi.

– GK har satt upp ambitiösa mål och visat att företaget är villigt att ta de strategiska grepp som krävs för att målen ska nås. Det är ett motiverande utgångsläge för en hållbarhetsansvarig. Jag sökte mig till GK både för att företaget kan bidra till att göra skillnad och för att de konkreta arbetsuppgifterna kopplade till klimat och en cirkulär ekonomi är något jag brinner för och vill jobba mer med, säger Karina Nilsen.

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.