Går i bräschen inom återbruk och hållbarhet – anställer hållbarhetspionjär

Går i bräschen inom återbruk och hållbarhet – anställer hållbarhetspionjär

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Bygg och Konsult AB är ett av de första små- och medelstora byggföretagen som nu tar nu nästa steg i sitt hållbarhetsarbete. För att framtidssäkra utvecklingen anställer de vad man kan kalla en hållbarhetspionjär.

– Mitt huvudsakliga mål är att skapa innovativa ramar och driva hållbarhetsfrågan framåt med stort fokus på återbruk i projekten, förklarar Amanda Örtegren, som närmast kommer från konsultfirman Öberg.

Tänket har funnits med länge

Göteborgsbaserade Bygg och Konsult har länge haft fokus på hållbarhetsfrågor.
– Hittills har vi i ledningen jobbat med detta parallellt med våra övriga arbetsuppgifter men för att kunna ta nästa steg och få in det som en naturlig del i bolagets vardag måste vi nu ha en person som enbart driver och håller i dessa frågor, förklarar Philip Eliasson, vice VD på Bygg och Konsult.

Amanda kommer närmast från en roll som konsult på Öbergs Miljö & Kvalitetskonsult AB i Göteborg, där hon arbetade med att hjälpa olika företag i olika branscher. Dessförinnan har hon bland annat läst samhällsmiljövetarprogrammet på handelshögskolan med inriktning mot statsvetenskap och miljö.

Annons

Ett mindre företag i framkant

Från och med nu står hon inför en spännande utmaning som hållbarhetsansvarig på Bygg & Konsult. Det som gör anställningen något anmärkningsvärd är att byggbranschen historiskt sett inte alltid varit känd för att ligga i framkant när det gäller miljöfrågor och hållbarhet, särskilt inte bland mindre företag. Amanda håller med om detta och ser positivt på att Bygg & Konsult ser så stor utvecklingspotential med denna typ av tjänst.

– På senare tid har jag och fått upp ögonen för byggbranschen och jag ser den som en sektor med betydande potential för att driva förändring. Hållbarhet är något som ligger mig varmt om hjärtat och jag ser fram emot chansen att driva en positiv förändring inom företaget, som förhoppningsvis mynnar ut i något positivt inom branschen, säger Amanda Örtegren.

Stort ansvar med tydligt mål

Amandas ansvarsområde i sin nya roll är brett och inkluderar bland annat att hjälpa projektledare med projektrelaterade uppgifter, utforma miljöplaner för specifika projekt och följa upp ekonomi samt processer och nyckeltal. Men framför allt kommer Amanda att driva företagets hållbarhetsinitiativ, särskilt fokuserat på återbruk och att anpassa bolaget till nya EU-lagar inom hållbarhetsrapportering.

– Ledningen har mycket bra idéer och stakar ut en positiv riktning för företaget. Nu när jag är på plats kommer jag att lägga ett ännu större fokus på hållbarhetsfrågor och sträva efter att skapa långsiktigt hållbara affärsmöjligheter. Men självklart är det något vi alla måste arbeta tillsammans med för att förverkliga, avslutar Amanda Örtegren.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.