Frants Nielsen blir VD för Lendager Arkitekter

Frants Nielsen blir VD för Lendager Arkitekter

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Stabilitet och maximal effekt står i fokus när Frants Nielsen den 18 september tillträder som VD för Lendager Arkitekter. Han kommer att ansvara för att stärka organisationen och verksamheten. Anders Lendager fortsätter i organisationen som Creative Director.

Under de senaste 12 åren har Lendager skapat ett internationellt arkitekturvarumärke med en stark kärna inom hållbara strategier, alternativa material och cirkularitet. Nu är det dags att ta nästa steg, vilket kräver att både organisationen och verksamheten stärks. För att leda denna process lämnar Anders Lendager över rollen som VD till Frants Nielsen, som har en bakgrund från liknande positioner på Henning Larsen och Dorte Mandrup.

Samarbete för framtiden

Byggbranschen genomgår för närvarande en djupgående omvandling som kräver nya organisationer, processer och konsulter som kan tillgodose och samskapa en föränderlig värld. Den nya VD:n anser att Lendager Arkitekter har en unik position och ett starkt försprång, som bygger på goda relationer med ambitiösa byggherrar, stor innovationskraft, mångårig kunskap och en katalog av banbrytande projekt:

Annons

“Jag ser fram emot att arbeta med en verklig pionjär inom dansk arkitektur och att utveckla en organisation som kan skapa så stort genomslag som möjligt – både nationellt och internationellt. Mitt fokus kommer att vara att skapa en stabil verksamhet som är förberedd för en stadig tillväxtresa. Fokus kommer att ligga på att leverera arkitektur och djupt professionell rådgivning till de modigaste och mest ambitiösa utvecklarna som vill bidra till att säkerställa en hållbar framtid.”

Nya möjligheter

Anders Lendager, som grundade företaget för mer än 12 år sedan, är positiv till de nya möjligheter och perspektiv som kommer med Frants ankomst: “Frants är en enorm kapacitet och har stått för en imponerande utveckling av de organisationer han tidigare varit verksam i. Med Frants vid rodret får jag möjlighet att återvända till projekten, kunderna och partnerna, och tid att skapa förutsättningar för nästa fas av en mer resursmedveten och regenerativ arkitektur. Det ser jag mycket fram emot.”

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.