Framtidens städer står i centrum på H22 City Expo

Framtidens städer står i centrum på H22 City Expo

ANNONS

Annons

Helsingborg satsar på en demokratifestival med fokus på hållbar stadsutveckling nästa sommar när stadsmässan H22 City Expo och H22 Arena går av stapeln.

H22 City Expo är en 35 dagar lång internationell stadsmässa, 30 maj – 3 juli nästa år, med fokus på långsiktigt innovations- och förändringsarbete genom cirkulära lösningar, hållbar stadsutveckling och smart teknologi. Under fyra dagar av stadsmässan, 13-16 juni, sätter H22 Arena ljuset på de utmaningar som Helsingborg och många andra städer har identifierat och omvandlar Hamntorget till en plats för en demokratifestival lik Almedalsveckan med seminarier, debatter och samtal kring hållbar samhällsutveckling.

– H22 Arena blir vad vi gör den till tillsammans. Jag ser fram emot att utifrån olika perspektiv diskutera lösningar på de mest angelägna samhällsproblemen, exempelvis hur vi kan öka tryggheten, förbättra integrationen, hur vi kan utveckla skolan, vården- och omsorgen samt hur vi ska klara klimatutmaningen. Städernas roll är mycket viktig för att skapa hållbara samhällen med hög livskvalitet, säger Peter Danielsson (M) kommunstyrelsens ordförande Helsingborg.

Riksbyggen är en av aktörerna som deltar både under H22 Arena och H22 City Expo. Bolaget ska visa upp olika innovativa bostadsprojekt. I det historiska kvarteret Spårvagnshallarna låter Riksbyggen det gamla ge liv åt det nya genom mobilitetslösningar och digitala hemsystem. Riksbyggen och Consid utmanar också Sveriges alla högskolor i att ta fram en mobilapp som gör det lättare att göra rätt i valet av effektiva och hållbara färdmedel. De tre bästa bidragen ställs ut under H22 City Expo i området Spårvagnshallarna.

– Riksbyggen är en långsiktig samhällsutvecklare och för oss är det självklart att både bjuda in till och delta i samtal om framtidens städer. Vi ser verkligen fram emot H22 Arena där vi vill diskutera några av våra hjärtefrågor i ett mer hållbart stadsbyggande som trygghet, innovation och miljömässig hållbarhet, säger Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.