Förvärv av hamnverksamhet ska säkra import av råmaterial

Förvärv av hamnverksamhet ska säkra import av råmaterial

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

För att säkra framtida betongproduktion i Sverige utökar Thomas Concrete Group sin verksamhet när man nu låter ett av sina dotterbolag, Thomas Cement, förvärva Stockholms Bulkhamn AB, väster om Nynäshamn.

Stockholms Bulkhamn AB, som är en av få bulkhamnar söder om Stockholm, omsätter idag 30 miljoner kronor, har fem anställda och hanterar för närvarande ca 200 000 ton råmaterial i form av timmer, pellets, leca, tackjärn, grus, sand och sten.

– Det är en strategisk investering som säkrar logistik för framtida försörjning av viktiga råmaterial till koncernen, säger Hans Karlander, vd för Thomas Concrete Group.

Investeringen ska ge Thomas Concrete Group större möjligheter för att utveckla betongproduktionen med bland annat alternativa bindemedel och övriga råmaterial, uppger bolaget.

– Sverige är Thomas Concrete Groups hemmamarknad, där vi har en ledande roll i utvecklingen och produktionen av klimatförbättrad betong, genom flera produkter som vi utvecklat själva och som tillverkas här i Sverige. Genom förvärvet säkrar vi behovet av vissa råmaterial och fortsatt inhemsk produktion och utveckling, säger Hans Karlander.

Stockholm Bulkhamn AB är ett dotterbolag till Svea Lejon, som förvärvas av Thomas Cement AB som ägs av Thomas Concrete Group. Övertagandet av Stockholms Bulkhamn AB är planerat till 16 september. Förvärvet kompletterar koncernens tre importterminaler i Oxelösund, Uddevalla och Landskrona.

– Mot den bakgrunden är detta en mycket viktig affär i vår långsiktiga strategi att fortsätta utveckla och framtidssäkra oss som koncern, inte minst med tanke på vårt mål att erbjuda klimatneutral betong till år 2030, avslutar Hans Karlander.

 

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.