Första spadtaget för Nässe stamnätsstation

Första spadtaget för Nässe stamnätsstation

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

För att ansluta mer vindkraftsproduktion och därmed möjliggöra nya industrisatsningar, togs idag det första spadtaget för stamnätsstationen Nässe utanför Sollefteå. Ännu ett exempel på E.ONs bidrag till energiomställningen och till den pågående gröna industriella revolutionen i Norrland.

Solen strålade över Sollefteå och Nässe – platsen för den kommande stora stamnätsstationen – när spaden sattes i marken av Martin Höhler, vd E.ON Energidistribution och Johan Andersson, kommunstyrelsens ordförande (C).

Kan nu ta vara på förnybar elektricitet

– Det här spadtaget symboliserar ännu en storsatsning från E.ONs sida. Tack vare stamnätsstationen kan vi ansluta mer vindkraft från regionen och därmed möjliggöra flera viktiga industrisatsningar. Samarbetet med kommunen har varit intensivt i många år och visar än en gång hur viktigt den nära och proaktiva dialogen är, säger Martin Höhler, vd E.ON Energidistribution.

– Den här dagen blir ännu en milstolpe i vårt långsiktiga arbete med att skapa tillväxt och nya arbetsplatser. E.ONs och Svenska kraftnäts satsningar här i Nässe och anslutningarna mot industriområdet Hamre gör att vi kan ta vara på den förnybara elektriciteten som produceras här och locka nya framtidsindustrier till oss här i Sollefteå, säger Johan Andersson, kommunstyrelsens ordförande (C).

Regionledningar för fyra vindkraftsprojekt

Den nya stamnätsstationen byggs i Nässe sydost om Långsele i Sollefteå kommun. Stationen med två stycken 600 MW transformatorer kommer att ansluta mot Svenska kraftnäts kommande station i området. Byggtiden beräknas pågå till hösten 2025. Entreprenör för bygget är Linjemontage.

I det så kallade Nässe-klustret kommer E.ON även att bygga regionledningar till fyra vindkraftsprojekt i Sollefteå och Kramfors kommuner vilka samtliga planeras att vara driftsatta i juni 2025.

Sponsrat innehåll från Paroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.