Första spadtag för Svanenmärkta landshövdingehus i Göteborg

Första spadtag för Svanenmärkta landshövdingehus i Göteborg

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Den 7 februari togs det första spadtaget för Familjebostäders nya landshövdingehus på Majstångsgatan i Kungsladugård.

Huset består av 63 hyresrätter med fokus på personligt boende med smarta detaljer för moderna familjer.

– För första gången så bygger vi en nisch i alla vardagsrum säger Karin Jaxmark, marknadsstrateg hos Familjebostäder. Nischen blir ett extra utrymme som varje familj kan använda utefter sitt eget behov. Det kan vara en extra sovyta, ett hemmakontor eller varför inte ett bibliotek.

Annons

– Här gör man det möjligt för människor att leva miljömedvetet med kollektivtrafiken runt hörnet. Hyresgästerna får tillgång till en lådcykelpool för att underlätta livet utan bil och det kommer att finnas laddningsstolpar i garaget för den som kör elbil. Familjebostäder var först i Sverige med att bygga ett Svanenmärkt hus, och även detta hus får miljömärkningen Svanen, säger Helén Ohlsson, ordförande i Familjebostäders styrelse.

Det nya landshövdingehuset på Majstångsgatan, som beräknas vara klart för inflyttning hösten 2018, får en exteriör tidstypisk för landshövdingehus men med en modern touch. Landshövdingehusen i Göteborg byggdes främst mellan 1875-1947 i varierande byggstilar men kännetecknas bland annat av en bottenvåning i sten samt en andra och tredje våning i trä.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.