ANNONS

Första spadtag för kvarter i Årstastråket

annons
ANNONS

Nu startar byggandet av Familjebostäders projekt längs med Årstavägen i det framväxande Årstastråket söder om Stockholm.

Kvarteret Gisslaren består av två huskroppar på 5 respektive 8 våningar och byggs enligt kriterierna för Miljöbyggnad Silver. De 96 st studentlägenheterna kommer bestå av 1 rum och kök på ca 28 kvm. De två nedersta våningarna kommer innehålla en förskola på ca 1 000 kvm med plats för upp till 90 barn. Gården på baksidan av huset kommer att nyttjas helt av förskolans verksamhet.

Projektet ingår i den andra etappen av stadsutvecklingsområdet Årstastråket där Stockholms stad planerar för cirka 3 000 nya bostäder i området från Årstafältet i väster till Slakthusområdet i öster.

– Vi är väldigt stolta och glada över förtroendet från Familjebostäder att tillsammans bygga för framtiden och vara en del av utvecklingen av Årstastråket, säger Arne Svensson, Veidekke.

Foto: Veidekke

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.