Veidekke fortsätter samarbetet med FC Rosengård och Football for Life Sydafrika

Veidekke fortsätter samarbetet med FC Rosengård och Football for Life Sydafrika

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Som ett aktivt ställningstagande för social hållbarhet har Veidekke beslutat att förlänga samarbetsavtalet med FC Rosengård och satsningen på Football for Life i Sydafrika i ytterligare tre år. Det betyder att Veidekke fortsätter vara med och skapa förutsättningar för tjejer i Sydafrika att spela fotboll och att tro på sina drömmar om en ljus framtid.

– Det stora engagemang som Veidekke visat har betytt mycket för Football for Life i Sydafrika. Med vår gemensamma värdegrund och involvering som den stora nyckeln har vi tillsammans skapat en verksamhet som sprängt gränser. Det är ett partnerskap som hela tiden byggt på långsiktighet, att skapa hållbara lösningar över tid, och nu kan vi se fram emot ytterligare tre år där vi fortsätter skapa möjligheter tillsammans., säger Jenny Damgaard, klubbchef FC Rosengård. Genom samarbetet kommer Veidekke bidra med finansiellt stöd till drift och underhåll av fotbollscentret.

I samklang med Veidekkes värderingar

– Det känns viktigt och glädjande att få fortsätta stödja Football for Life och få möjlighet att på plats bidra till att ytterligare förbättra tjejers situation i Sydafrika. Det har en klar koppling till Veidekkes företagskultur och värderingar att genom involvering och i samspel med andra skapa värde. Så jobbar Football for Life och så jobbar Veidekke. Detta skapar entusiasm, engagemang och en känsla av att vi tillsammans kan göra det omöjliga möjligt, säger Melissa Mahan, kommunikation- och marknadschef på Veidekke.

Annons

Veidekke har varit partner till Football for Life sedan 2010, ett program som initierades av FC Rosengård och bedrivs i Sydafrika. Syftet är att stärka tjejers självkänsla och ställning i samhället genom fotboll. Football for Life ger unga kvinnor en bättre start i vuxenlivet, banar väg för utbildning samt minskar risken för droger och spridning av AIDS-relaterade sjukdomar.

Veidekke har bland annat finansierat och bidragit med medarbetares yrkeskunnande i byggnationen av ett fotbollscenter intill Masibonisane High School 2015.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.