ANNONS

Forsgrenska badet rustas upp

annons
ANNONS

Medborgarhuset på Södermalm i Stockholm ska byggas om. Den ikoniska och kulturmärkta byggnaden inrymmer bland annat Forsgrenska badet, som ska renoveras.

Bassängerna i badet lever inte upp till dagens standard vad gäller kapacitet och teknik. Vattenreningsanläggningen är byggd på gammal teknik, med viss förnyelse under årens lopp där de flesta komponenterna är från 1960-1970-talet. Reningsanläggningen är inte dimensionerad för det antalet som numera besöker badet.

Norconsult har fått uppdraget att ta fram en systemhandling samt utföra detaljprojekteringen för en ny reningsanläggning. Befintliga bassänger i badet ska rivas och ersättas med nya. Vattenreningen utförs med bland annat trycksandfilter och kolfilter. Anläggningen styrs helt automatiskt, med fokus på energieffektiva lösningar.

– Det som gör projektet extra intressant är att Medborgarhuset är blåklassat, alltså synnerligen kulturhistoriskt värdefullt. Dessutom ska det certifieras som Miljöbyggnad enligt Sweden Green Building Counsil, säger Joel Ericsson, uppdragsledare på Team Mark & Vatten.

Bild: Nyréns

Sponsrat innehåll från KONE
ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.