Försäkringskassan blir hyresgäster i Castellums nya kontorsfastighet

Försäkringskassan blir hyresgäster i Castellums nya kontorsfastighet

ANNONS

Annons

Castellum ska bygga en 5 800 kvadratmeter stor och fem våningar hög kontorsbyggnad i Kopparlunden i Västerås. Den största hyresgästen blir Försäkringskassan som tecknat ett 6-årigt hyresavtal.

Omkring 350 av myndighetens medarbetare kommer att arbeta i det nya kontoret. Kontorsfastigheten kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Guld, vilket innebär högsta krav på hållbarhet. På taket planeras det även för solceller och ett utegym. Den totala investeringen beräknas uppgå till cirka 195 miljoner kronor och byggstart planeras ske under kvartal 1, 2020.

– Investeringen vi planerar i Västerås går i linje med vår strategi att utöka fastighetsportföljen med moderna kontor för företag såväl som för myndigheter och verk. Fastigheten kommer att byggas i ett attraktivt område under expansion. Med den bakgrunden ser vi detta som en mycket god investering, säger Henrik Saxborn, verkställande direktör Castellum AB.

Castellum äger sedan tidigare ett flertal fastigheter i området Kopparlunden som är ett av Västerås, ett gammalt industriområde som nu utvecklas till kontorskluster med moderna kontorslokaler.

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.