Företagare delar målet om ett klimatneutralt Karlstad 2030

Kontorsbilder från samhällsbygget i Karlstad

Företagare delar målet om ett klimatneutralt Karlstad 2030

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Länsförsäkringar Värmland, Qtym, HSB Värmland, Bulten Bike och KAMIC Installation är företagen som skrivit på ett lokalt klimatkontrakt med Karlstads kommun. Därmed ställer de sig bakom målbilden att det inte ska finnas någon negativ påverkan på klimatet till år 2030.

Fler är på ingång för att skriva på och totalt har 20 företag i skrivande stund gjort en intresseanmälan för att ta steget till att skriva under. Av HSB Värmlands föreningar har också HSB brf Jakobsberg, själva valt att skriva på klimatkontraktet för att stärka sitt klimatarbete ytterligare.

Måste agera för att ligga i framkant

Esmeralda Wallin, hållbarhetssamordnare på KAMIC Installation, förklarar varför de har valt att skriva på.

– Inom vår bransch ser vi framöver att det kommer fler och hårdare krav och att området hållbarhet går väldigt fort. För att få behålla affärerna framöver och för att ta sitt ansvar som företag gäller det att man hoppar på hållbarhetståget i tid.

Lokalt klimatkontrakt är en satsning från Karlstads kommun inom ramen för Klimatneutrala Karlstad 2030 och är ett avtal som skrivs mellan Karlstads kommun och aktuellt företag eller organisation. Att skriva på kontraktet innebär att man står bakom målbilden för ett klimatneutralt Karlstad och att man antar ett antal klimatutmaningar.

– Klimatförändringarna är en av vår tids största frågor och vi är övertygade om att det är genom samverkan vi kommer nå resultat. Därför har vi skrivit på ett klimatkontrakt med Karlstad kommun. Vi ser att vår största påverkan, våra största utsläpp, är kopplade till våra affärsområden kapitalförvaltning och skadeservice, så det är där vi har valt att fokusera vårt arbete, säger Malin Wahlman, hållbarhetsansvarig på Länsförsäkringar Värmland.

Samarbete blir avgörande

Syftet med lokalt klimatkontrakt är att ta sig an utmaningarna med gemensam kraft, hitta kreativa möjligheter på svåra frågor och kroka arm i klimatarbetet.

– Företag, organisationer och föreningar är viktiga för Karlstad och vi behöver ta oss an klimatutmaningarna tillsammans. Som kommun har vi en viktig roll att agera som möjliggörare. Skriver man på ett lokalt klimatkontrakt kan man både utmana sig i klimatarbetet och visa sina ambitioner, säger Cecilia Boman Lindström (MP), ordförande i miljönämnden, Karlstads kommun.

Sponsrat innehåll från Fristads
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.