Fond med förnybar energi som kärna

Fond med förnybar energi som kärna

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Coeli ser tillsammans med förvaltarduon Joel Etzler och Vidar Kalvoy stora möjligheter inom energiomställningen och lanserar därför en ny fond, Coeli Renewable Opportunities. Det är en hedgefond fokuserad på förnybar energi och avkarbonisering.

”Investeringarna inom energiomställningen förväntas nästintill att tiodubblas de närmsta decennierna. Konkurrensen kommer att vara stenhård och skillnaden i aktieprisutveckling mellan vinnarna och förlorarna kommer vara betydande, precis som vi sett de senaste åren.” säger Vidar Kalvoy.

Detta gör att en hedgefond är optimal för energiomställningen då man kan äga de långsiktiga vinnarna och förstärka avkastningen genom att korta bolag som saknar konkurrensfördelar.

De senaste åren har Etzler och Kalvoy förvaltat Coeli Energy Transition, en marknadsneutral energifond. Både förvaltarna och Coeli ser dock större möjligheter för hög riskjusterad avkastning med en ”long/short” hedgefond i stället.

Rätt förutsättningar

”För att kunna fokusera på den strategi vi tror mest på har vi beslutat att avveckla den marknadsneutrala fonden” säger Joel Etzler.

Etzler och Kalvoy har lång erfarenhet med sammanlagt 40 år i finansbranschen och mer än 25 år som förvaltare inom energisektorn.

”Coeli fortsätter att vässa sitt erbjudande inom de globala hållbarhetsutmaningarna med en nischad fond inom energiomställningen förvaltad av ett team som har förutsättningarna att skapa hög avkastning” säger Coelis Kapitalförvaltningschef, Erik Lundkvist.

Viktig kompetens

Joel Etzler är portföljförvaltare och grundare av fonden Coeli Energy Transition. Han har mer än 15 års erfarenhet av investeringar från både publika bolag och private equity-sidan. Sedan 2019 har Etzler tillsammans med Vidar Kalvoy förvaltat fonden Coeli Energy Transition. Dessförinnan spenderade Etzler sex år på Horizon Asset i London där han började arbeta tillsammans med Kalvoy 2012. Innan dess tillbringade han fem år inom Private Equity på Morgan Stanley. Etzler började sin investeringskarriär inom tekniksektorn på Swedbank Robur i Stockholm 2006. Etzler är civilingenjör från Kungliga Tekniska Högskolan.

Vidar Kalvoy är portföljförvaltare och grundare av fonden Coeli Energy Transition. Vidar har förvaltat aktier inom energisektorn sedan 2006 och har mer än 20 års erfarenhet från portföljförvaltning och aktieanalys. Sedan 2019 har Kalvoy tillsammans med Joel Etzler förvaltat fonden Coeli Energy Transition. Dessförinnan spenderade han 9 år som ansvarig för energiinvesteringarna på Horizon Asset i London, en marknadsneutral hedgefond. Kalvoy har även erfarenhet från energiinvesteringar på MKM Longboat i London. Kalvoy började sin karriär som aktieanalytiker inom teknologisektorn i slutet av 90-talet i Frankfurt och Oslo. Han har en MBA från IESE i Barcelona och är civilekonom från Norska Handelshögskolan.

Coeli är en svensk kapitalförvaltare med förtroendet att förvalta cirka 40 miljarder kronor åt våra kunder. Vi skapar mervärde i kundernas investeringar, till så förutsägbar avkastning som möjligt. Vi vänder oss till både företag och privatpersoner, till både professionella investerare som kan sin sak och till de som behöver hjälp av experter med sina investeringar. Våra kunder finns runt om i hela världen. Vi utgår från helhet och precision när vi arbetar. Det är då vi skapar förutsättningar för mervärde. Vi lämnar inget åt slumpen.
Coeli är ett svenskt finanshus som driver, utvecklar och förnyar verksamheter. Vi tror på att företagandet är vägen till att bygga ett mer hållbart och inkluderande samhälle. Coeli har funnits sedan 1994 och startades för att visa att vi, genom att utmana det traditionella, kan skapa mer värde i våra kunders investeringar. Coeli har förtroendet att förvalta drygt 40 miljarder kronor till våra kunder genom tydliga ställningstaganden och aktiv förvaltning inom aktier, räntor, hedgefonder, fastigheter, private equity och andra unika investeringsmöjligheter. Vi arbetar ständigt för att vara bäst på det vi gör. Vi tror på att investera tillsammans med våra kunder i så stor utsträckning som möjligt. Genom att investera vårt eget kapital tillsammans med våra kunder har vi alltid starka incitament att endast erbjuda de investeringar vi verkligen är övertygade kring.

Sponsrat innehåll från Fristads
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.