Ferroamp bidrar till utveckling av energismart stadsdel

Krister Werner. Foto: Malin Jochumsen

Ferroamp bidrar till utveckling av energismart stadsdel

ANNONS

Annons

ElectriCITY, som har högt ställda miljömål om att Hammarby Sjöstad ska bli en klimatneutral stadsdel till år 2030, använder Ferroamp system för energismarta stadsdelar.

ElectriCITY där Ferroamp nu ingår, genomför forskningsprojekt för energigemenskaper tillsammans med RISE, KTH, ÖBO och ett flertal andra samarbetspartners. Med stöd från Energimyndigheten genomförs ett omfattande projekt med flexibel energi – som syftar till att utveckla effektiva lösningar för mätning, lagring och delning av lokal energi i så kallade energigemenskaper och på en flexibilitetsmarknad.

Bolaget bidrar med kompetens och teknik för effektstyrning och optimering av energi, det vill säga hur man bäst kan nyttja energi genom lagring, fasbalansering och storskalighet.

– Genom vårt deltagande i ElectriCITY ser vi till att vara med i framkant av utvecklingen av energismarta stadsdelar. Vi kan bidra med vår expertis inom integrerade lösningar för elbilsladdning, solenergi och energilager, byggt på likströmsteknik och som i mikronät möjliggör lokal energi mellan fastigheter. Det ser vi är en av de viktiga lösningarna för den effektbrist vi redan ser och kommer att se mer av framåt i takt med den ökade elektrifieringen i samhället, säger Krister Werner, vd på Ferroamp.

– I framtiden kommer vårt behov att styra vår effekt att vara minst lika viktig som att energin vi förbrukar är miljöklassad. Att styra uttaget blir avgörande för husägare och bostadsrättsföreningar, både när det gäller förbrukning och ekonomi, säger Jörgen Lööf, vd på ElectriCITY.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.