Energistrateg får hederspris för energieffektivisering

Mari-Louise Persson Foto Riksbyggen

Energistrateg får hederspris för energieffektivisering

ANNONS

Annons

Mari-Louise Persson, energistrateg på Riksbyggen, har utsetts till vinnare av årets Egil Öfverholms-priset, hederspris för energieffektivisering.

Utmärkelsen delas ut sedan 2018 av Energieffektiviseringsföretagen, EEF, för lång och trogen tjänst inom hållbarhetsarbete och energieffektivisering och är döpt efter den första prisvinnaren, arkitekten Egil Öfverholm. Mari-Louise Persson hyllas för sitt arbete med att driva på utvecklingen inom energieffektivisering. “Genom hennes roller inom Uppsala kommun, Boverket, Uppsala universitet och nu på Riksbyggen är vi många som mött hennes positivism och engagemang i dessa frågor. Vi är övertygande om hennes långsiktiga arbete gett genomslag och starkt bidragit till att föra ut energieffektivisering i både debatt och praktik,” lyder en del av juryns motivering.

Priset delades ut under branschorganisationen EEF:s digitala mingel då även Årets framtidsföretag korades. Denna gång gick utmärkelsen till Umeå energi/Energitjänster för bolagets insatser mot såväl kunder som klimatet. Företaget var tidigt ute med att hyra ut solceller, erbjuda smart fjärrvärme och smartahemlösningar och är en starkt drivande kraft för ökad energi- och resurseffektivitet inom en bransch i förändring, menar EEF.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.