Digitalt verktyg visar byggmaterials hållbarhetsprestanda

Jordbro förskola

Digitalt verktyg visar byggmaterials hållbarhetsprestanda

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Sveafastigheter och H2 Entreprenad inleder ett samarbete med Prodikt som utvecklat en digital plattform för byggmaterial. Genom verktyget går det att summera och analysera projektets klimatpåverkan, cirkularitet och hälsorelaterade risker.

‒  Genom Prodikt får användare kvalitativ och heltäckande information rörande både produkters och projekts klimatpåverkan, samtidigt som plattformen ger en tydlig överblick av nivån av cirkularitet och koldioxidutsläpp från materialen som byggs in, säger Rasmus Ekberg, vd och medgrundare, Prodikt.

‒  Vi vill effektivisera och påverka där vi verkligen kan göra skillnad och att minska vår klimatpåverkan står högt på agendan. Att få korrekt vetskap om olika byggmaterials hållbarhetsegenskaper är ett tidskrävande och tämligen komplicerat arbete, därför har vi stora förväntningar på den digitala plattformen Prodikt, säger Rikard Hansson, vd och grundare, H2 Entreprenad.

Projekt i Jordbro

Samarbetet manifesteras konkret i ett stadsutvecklingsprojekt i Jordbro, där H2 entreprenad bygger 367 hyresrätter och en förskola åt Sveafastigheter. Byggstart sker under hösten 2021.

‒ För oss är det självklart att arbeta konkret med att minska vårt klimatavtryck. Genom samarbetet med Prodikt och H2 får vi en överblick av vårt koldioxidutsläpp så det blir tydligare vad vi ska fokusera på för att minska det. Förhoppningsvis kommer fler i branschen att räkna, följa upp, ställa krav och transparent visar upp sitt koldioxidutsläpp, säger Görel Hällqvist, Affärsområdeschef Projekt, Sveafastigheter.

 

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.