De nya kontorslokalerna i anrika Trikåfabriken är redan uthyrda

ANNONS

Annons
Annons

Stena Fastigheter har tillsammans med ankarhyresgästen Fojab omvandlat den anrika gamla Trikåfabriken på Möllevången i Malmö till hållbara kontorslokaler. Alla lokaler som sammantaget spänner över ca 3 500 kvm, är uthyrda och här samlas nu ett kluster av både etablerade och nya företag inom kreativa näringar. Under hösten börjar nästa etapp för att utveckla kvarteret ytterligare – en tillbyggnad på ca 2 000 kvm planeras som ska länka ihop hela kvarteret.

I början av 2020 startade Stena Fastigheter utvecklingen av kvarteret Bilden som har sitt säte mitt i hjärtat av Malmö, genom att renovera den gamla Trikåfabriken. Målet var att behålla husets karaktär och själ och med en genomtänkt renoveringsprocess har en gammal fastighet blivit en modern, hållbar arbetsplats med smart teknologi och flexibla lösningar. Första etappen är nu klar och samtliga lokaler är uthyrda.

En fastighet för kreativitet

Trikåfabriken har länge huserat många kreativa aktörer. När det var dags att göra en större upprustning av fastigheten ville vi hålla fast i profilen på hyresgästerna – något vi tycker att vi verkligen har lyckats med. Resultatet har blivit en härlig mix av kreativa företag så som filmproduktionsbolaget Anagram, reklambyrån Edisen Sweden, Fojab Arkitekter, Horisont Arkitekter, innovationsbolaget Hödving, Konovalenko Reklambyrå, modellagenturen MIKAs Stockholm, musikappföretaget Sonemic och digitalbyrån Talkative m fl.

Vi har stora ambitioner för området och samarbetar tätt med våra hyresgäster, grannarna i kvarteret såsom Massive, m fl samt samverkansgruppen BID Möllan och Möllevångsskolan. Vi startade renoveringen av Trikåfabriken tillsammans med vår ankarhyresgäst Fojab under 2019 och flera andra hyresgäster anslöt längs resans gång. Våren 2022 flyttade de första hyresgästerna in och i huset pågår full verksamhet.

Nu letar vi efter en hyresgäst till vår nya fastighet som vill göra en liknande resa mitt i det kreativa myllret på Möllan.

– Vår ambition är att kvarteret ska bli en trygg och kreativ mötesplats för både våra hyresgäster, boende och besökare dygnet om. Och det har det stor chans att bli med Grand Mat och Vin i huset mitt emot Trikåfabriken, biografen Panora, gymnasiet Rythmus och Massive Entertainment runt hörnan, säger Sofia Lagerblad, affärutvecklingschef på Stena Fastigheter.

Sponsrat innehåll från Bauroc

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.