ANNONS
De hjälper franska fastighetsägare att minska energianvändningen

De hjälper franska fastighetsägare att minska energianvändningen

annons
ANNONS

Teknikföretaget Egain har ingått ett strategiskt distributionspartnerskap med franska bolaget Enerlis. De två parternas respektive tjänster ska tillsammans minska energikostnader och miljöavtryck för fastighetsägare i Frankrike.

Egain grundades 2003 och arbetar med att utveckla IoT-lösningar, mobilappar och AI-baserad mjukvara som visualiserar byggnadsmöjligheter och automatiskt optimerar energiförbrukningen. Enerlis verksamhet går ut på att integrera och koordinera energi- och miljökompetens för att hjälpa stora energikonsumenter att minska sina energikostnader och miljöpåverkan.

Partnerskapet mellan Egain och Enerlis syftar till att hjälpa företag att utnyttja nya möjligheter inom digitalisering. De två organisationerna kommer att arbeta för att utrusta bostäder och statliga byggnader med AI-drivna lösningar. Det första gemensamma projektet inom sektorn för sociala bostäder är på gång.

– Klimatförändringarnas verklighet har aldrig varit tydligare; inte heller vägen framåt. Byggnader står för 40% av Europas energianvändning och 36% av alla utsläpp av växthusgaser. Egains syfte är att sätta stopp för all onödig energianvändning och ineffektivitet i världens byggnader, säger Sven-Olof Husmark, VD Egain. Genom att kombinera Egains teknologilösningar för digitalisering av byggnader med Enerlis energiledningstjänster kommer vi tillsammans att forma framtiden för intelligent byggnadsenergioptimering i Frankrike.

 

ANNONS
Annons
Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.