Då lanseras certifiering inom Citylab

Då lanseras certifiering inom Citylab

Annons
annons

Remissversionen för Citylab Guide med Certifiering är strax klar och släpps i början på nästa år, uppger Sweden Green Building Council.

Hösten 2015 blev Citylab Action Guide för hållbar stadsutveckling klar efter flera år av workshops, tester av internationella certifieringssystem och utredningar. Guiden utgör idag grunden för Citylab Actions program, vars pilotomgång avslutades i december 2016. Guiden och programmet ska nu utvecklas till att bli delar av ett certifieringssystem för hållbar stadsutveckling. Under 2016 har ett förberedande arbete pågått för att sätta upp en bra struktur för hur certifieringen ska gå till.

Den 2 oktober 2017 går remissversionen för Citylab Guide med Certifiering ut för synpunkter. Remissperioden pågår till den 12 november och samtliga svar kommer därefter granskas och hanteras av projektledningen och relevanta ändringar kommer göras. Certifieringen inom Citylab kommer sedan att släppas den 17 januari 2018. Indikatorerna och certifieringsinstruktionerna kommer att inkluderas som en del i guiden för Citylab Action. Certifieringsansökningar kommer granskas av oberoende granskare och sedan utfärdas av Sweden Green Building Council.

 

Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar

Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla sorters påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.