COWI satsar på grön omställning med ny divisionschef

COWI satsar på grön omställning med ny divisionschef

ANNONS

Annons

Med en ny chef vid rodret ska COWIs industridivision flytta fram sina positioner inom grön omställning.

Konsultbolaget har precis gått in i en ny strategiperiod där hållbarhet, grön omställning och digitalisering står i fokus. Efter 20 år på Semcon tillträder nu Karin Genemo rollen som chef för division Industri på COWI i Sverige och ska ta sig an utmaningen att leda industridivisionen som nu ska stärkas och utvecklas som relevant partner i kundernas gröna omställning.

Karin Genemo har tidigare arbetat som projektledare, avdelningschef med fokus på anläggning och läkemedelsindustri, och divisionschef med ansvar för produktutveckling kopplat till fordonsindustri.

– Nu är jag tillbaka på anläggningssidan där jag trivs väldigt bra och jag ser fram emot att vara med och driva utvecklingen av COWI, kopplat till industrin och samhällets behov av grön omställning. Jag drivs av få göra nytta – och det tror jag att jag kommer att göra på COWI, säger Karin Genemo.

För industridivisionen inom COWI Sverige handlar den gröna omställningen mycket om att bidra till industrins övergång till fossilfria bränslen. Ett stort fokus läggs även på att vara i framkant och vara nära kunderna i deras ambitioner och framtidssatsningar.

– Titta till exempel på pappersbruken och allt som händer med dem och deras leverantörer i den snabba utvecklingen och marknadernas nya behov av pappersråvara när plast fasas ut i allt större utsträckning. Och titta på vattenreningsverken och deras investeringstakt och utveckling av nya, mer klimatsmarta reningsprocesser, och vad som behöver göras för att täcka återvinningsbehovet av metaller. På flera områden är vi redan i framkant, och det gäller att fortsätta hänga med så att vi behåller och utvecklar en position som trovärdig rådgivare för våra kunder, säger Karin Genemo.

 

Foto: COWI/Marléne Bagleborn

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.