Castellum startar bygget av Malmös nya domstolsbyggnad

Castellum startar bygget av Malmös nya domstolsbyggnad

ANNONS

Annons

Castellum påbörjar byggnationen av Malmös nya domstolsbyggnad i Nyhamnen i centrala Malmö. Bygglovet har nu vunnit laga kraft och byggstarten planeras att starta under andra kvartalet 2020.

När byggnaden är färdigställd kommer den att bestå av ca 26 500 kvadratmeter lokaler varav ca 24 000 kvadratmeter kommer att hyras av Domstolsverket och inrymma Malmö Tingsrätt, Förvaltningsrätten i Malmö och Hyres- och arrendenämnden i Malmö.

Preliminär inflyttning blir under slutet av 2022. Byggnaden kommer certifieras enligt högsta miljöcertifieringsnivån Miljöbyggnad Guld. Castellum avser att finansiera projektet med egna intjänade medel och outnyttjade krediter.

– Det är glädjande att bygglovet trätt i kraft så att vi kan påbörja byggnationen. Vi är stolta att få bygga denna fantastiska fastighet med statliga Domstolsverket som långsiktig hyresgäst. Det är extra roligt att vi samtidigt bygger E.ON:s huvudkontor mitt över gatan. Sammantaget är det investeringar på cirka 2,6 miljarder, säger Henrik Saxborn, verkställande direktör, Castellum AB.

 

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.