ANNONS
Castellum rankat som Europas mest jämställda bolag

Castellum rankat som Europas mest jämställda bolag

annons
ANNONS

I dagarna presenterades en ny jämställdhetsundersökning av European Women on Boards där de största europeiska bolagen jämförs. Castellum rankas som det mest jämställda av 600 börsnoterade bolag.

– Vi har jobbat målmedvetet med jämställdhet i hela organisationen och är glada och stolta över resultaten. Nu jobbar vi vidare för att alla yrkeskategorier i organisationen ska ha en jämn könsfördelning. Vi vet att jämställdhet ger bättre resultat och vi blir dessutom mer attraktiva som arbetsgivare, säger Henrik Saxborn, verkställande direktör Castellum AB.

Endast 27 företag som omfattas av studien har en kvinna som VD, vilket är mindre än 5 %. Undersökningen visar också att bara 16 % av cheferna är kvinnor och att 7 % av styrelserna är kvinnor. EU har satt ett mål om att minst 40 % av bolagsstyrelserna ska bestå av kvinnor till 2020 i den privata sektorn.

– Jämställdhet sker inte av sig själv utan kräver ett medvetet arbete, kunskap och vilja för att uppnå, säger Henrik Saxborn.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.