ANNONS

Castellum bygger kontorshus i Göteborg

annons
ANNONS

Castellum uppför kontorshuset Emigranten Göteborg i anslutning till det stora stadsutvecklingsprojektet Masthuggskajen på Södra Älvstranden.

Huset byggs intill Castellums anrika byggnad Amerikahuset. Byggnaden kommer att ha en uthyrningsbar yta om ca 4 200 kvm och planeras vara klar för inflyttning våren 2020. Emigranten Göteborg kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad, nivå Guld.

– Vi är glada över att kunna tillföra nya kontorsytor i ett område i centrala Göteborg som står inför en spännande utveckling. Det är stort intresse för Emigranten Göteborg och vi har förhandlingar med flera intressenter, säger Mariette Hilmersson, Vd Region Väst i Castellum.

Stadsutvecklingsprojektet Masthuggskajen ska binda samman staden, möta vattnet och stärka stadskärnan. Här är planen att bygga över 1200 bostäder och närmare 150 000 kvadratmeter kontor, butiker och restauranger. Den nya stadsdelen kommer att bli miljöcertifierad med parker och grönområden. Området beräknas vara klart år 2027.

 

 

Illustration: Semrén & Månsson

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.