Byggstart för Riksbyggens townhouse i Vallastaden

Byggstart för Riksbyggens townhouse i Vallastaden

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Riksbyggen byggstartar under hösten tre olika townhouse med var sitt eget gårdshus i Vallastaden, Linköping.

Radhusen kommer att byggas som passivhus med modern träbyggnadsteknik. Tillsammans med övriga byggherrar i kvarteret ska Riksbyggen bygga ett så kallat ”felleshus”, en inglasad gemensam lokal som blir tillgänglig för alla boende i kvarteret.

– Fokus är att skapa ett bekvämt boende med plats för hela livet, med tydligt fokus på hållbarhet och teknik. Husen kommer att vara byggda i trä, ha integrerade solceller på taket och olika typer av smarta hem-lösningar, säger Per Vide sälj- och marknadsansvarig Riksbyggen Bostad Östergötland/Nyköping.

Annons

– Riksbyggen var tydliga från början, vårt uppdrag var att skapa ett attraktivt och unikt radhusprojekt med stark miljö- och teknikprägel. Husen kommer att vara byggda i trä, ha solceller på taket och olika typer av smarta hem-lösningar. Trä är ett utmärkt byggmaterial då det binder koldioxid i byggnaden och produceras lokalt i Sverige. Det finns flera lite ovanliga kvaliteter i husen men för att nämna några; den trappande byggnadsvolymen, det dubbelhöga vardagsrummet och den muromgärdade atriumgården med det egna gårdshuset. Husen är ritade för att kunna följa en familj genom olika stadier av livet. Jag tycker vi har lyckats ge husen en speciell karaktär som jag tror och hoppas att de boende kommer uppskatta. Ett hus som är omtyckt och tas väl om hand kan få ett långt liv. Det är hållbart, säger Marcus Hahn, arkitekt BHHA Linköping AB, om projektet.

Ett townhouse kommer Riksbyggen att behålla för att utveckla och testa ny teknik för framtidens boende.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.