Byggstart för Kallebäcks Terrasser

Byggstart för Kallebäcks Terrasser

Wallenstam har satt spaden i marken för Kallebäcks Terrasser, bolagets hittills största byggprojekt i Göteborgsregionen.

På den plats som en gång tillhörde den gamla Arlafabriken växer nu de första kvarteren fram i ett område som kommer att omfatta 1 800 nya hem, över 1 000 kontorsarbetsplatser, skola, förskola, restauranger, caféer och närservice. Kallebäcks Terrasser har fått sitt namn utifrån områdets nivåskillnader och naturliga terrasser.

Det första kvarteret omfattar 270 hyresrätter i tre hus som klättrar längs berget. Lägenheterna kommer att vara mellan 1 till 5 rum och kök och beräknas ha en första inflyttning i slutet av 2021. Husen byggs enligt Miljöbyggnad Silver och kommer att ha en färgskala inspirerad av berget och den närliggande skogen. Som en del i mobilitetssatsningen för området kommer de boende att bland annat att få tillgång till kostnadsfri cykelpool med specialfordon, bilpool via Wallenstam Go, cykelservicerum och ett startpaket som ska uppmuntra till att förflytta sig till fots, på cykel, kollektivt eller med poolbil. Utöver byggnation av bostäder påbörjas inom kort även utvecklingen av en kontorsbyggnad för cirka 1 000 arbetsplatser i en byggnad som blir som en förlängning av berget.

Kallebäcks Terrassers första etapp är en del av BoStad2021, ett samarbete mellan Göteborgs Stad och näringslivet för att öka tempot i bostadsbyggandet. Projektet ska resultera i 7 000 nya bostäder utöver ordinarie produktion.

Annons
Annons

Relaterade artiklar

Leave A Comment