ANNONS
Byggstart för första WELL-certifierade kontorsbyggnaden i Uppsala

Byggstart för första WELL-certifierade kontorsbyggnaden i Uppsala

annons
ANNONS

Castellums kontorsfastighet Kungspassagen, som byggs enligt Miljöbyggnad och WELL-certifieras, påbörjas nu i ett av Uppsalas mest centrala lägen.

Fastigheten omfattar 8.000 kvm och blir Uppsalas första WELL-registrerade kontorsbyggnad. Det nya kontorshuset kommer även att byggas i enlighet med Miljöbyggnad med ambition att nå nivå guld. Det innebär att fastigheten kommer att ha solceller, grön el samt koldioxidneutral fjärrvärme. För att uppmuntra till att ta cykel till och från jobbet, eller ta en löprunda på lunchen, kommer det att finnas tillgång till omklädningsrum med dusch. Det planeras även för en gemensam takterrass med utomhuskontor.

-Vi bygger och förvaltar fastigheter, men vårt primära fokus är inte väggar, golv och tak utan alla de som går till jobbet i någon av våra byggnader. Förutom moderna och funktionella kontorsytor hoppas vi att de som ska arbeta i Kungspassagen ska få en hälsosam och hållbar vardag, säger Robert Ahlstedt, t.f. affärsområdeschef på Castellum.

Planerad inflytt är fjärde kvartalet 2021.

Illustration: Castellum

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.