Byggstart för Besqabs nya bostäder i Årsta

Foto: Besqab

Byggstart för Besqabs nya bostäder i Årsta

ANNONS

Annons

I Årsta, längs Tavelsjövägen, uppför Besqab bostadsprojektet ”Årsta Ljuva” med 70 nya bostäder. Bostäderna fördelas på fyra nya flerfamiljshus.

Husen ligger i en skogssluttning där den kringliggande naturen bevaras. Förutom bostäder tillför Besqab olika verksamheter i bottenvåningarna så som cykelverkstad, gemensam co-working-lokal och gym. Mellan husen planeras för en grön innergård med inspiration från skogsbackens växtlighet. Projektet certifieras för miljömärkningen Svanen med bland annat solceller på taken.

Den 5 maj tog Besqab’s VD Carola Lavén och Stockholms stads stadsbyggnadsborgarråd (M), Joakim Larsson ett gemensamt första spadtag för de nya bostäderna.

– Vår passion på Besqab är att utveckla hållbara och hälsosamma boendemiljöer där människor vill bo länge. Årsta Ljuva är ett bra exempel på det, där vi anpassar projektet till platsen och erbjuder de som flyttar in extra värden som möjligheter till
co-working, gym och cykelverkstad. Här har vi också satsat på större lägenheter vilket det finns en stor efterfrågan på här i området, säger Besqabs VD Carola Lavén.

– Stadens ambition är att skapa en ny bostadsbebyggelse med hög arkitektonisk kvalitet som är väl anpassad till närmiljön och det har man verkligen lyckats med här, säger Joakim Larsson, stadsbyggnadsborgarråd i Stockholms stad.

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.