ANNONS
Byggstart för 132 studentlägenheter i Skövde

Byggstart för 132 studentlägenheter i Skövde

annons
ANNONS

Skövdebostäder börjar nu byggnationen av ett nytt tolvvåningshus på Kurorten. Huset består av 132 mindre lägenheter och hyresgästerna flyttar in till höstterminen 2021.

Den nya byggnaden är placerad bredvid Kurortsvägen 2, som är det huset på Kurorten som ligger närmast Kavelbrovägen. Skeppsviken bygg är totalentreprenör för projektet.

– Lägenheterna blir övervägande ettor på 30,5 kvadratmeter. De är yteffektiva med sovalkov och helkaklat badrum. Hyresgästerna får eget kök med ugn samt kombinerad kyl och frys, säger Sebastian Karlström, byggprojektledare på Skövdebostäder.

Huset innehåller också 18 stycken tvåor på 44,5 kvadratmeter. Det nya huset är energieffektivt med solceller på taket. Huset byggs i suterräng med två entréer, en mot centrum och en mot Boulognerskogen. På plan tre kommer det att finnas en gemensam terrass ut mot parken.

– Vi har satsat mycket på cykelförvaring och det finns cykelförråd utmed båda gavlarna på huset. Det centrumnära läget gör att det finns goda möjligheter för hyresgästerna att cykla eller åka kollektivt istället för att ta bilen, säger Sebastian Karlström.

Illustration: Studio Ekberg

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.