Bygglov klart för Riksbyggens seniorbostäder i Skövde

Bygglov klart för Riksbyggens seniorbostäder i Skövde

ANNONS

Annons

Nu är bygglov beviljat för Riksbyggens 61 bostadsrätter i Bonum Brf Boulogner i Skövde. Säljstart är preliminärt planerad till augusti 2021 och inflyttningen är beräknad att ske under 2023.

– Det känns fantastiskt roligt att vi är ytterligare steg närmare ett genomförande av projektet. Det finns en stor efterfrågan på fler seniorbostäder i Skövde och det lär ha applåderats när beslutet om bygglovet togs, ett bättre betyg kan man inte få, säger Per Isaksson, projektchef på Riksbyggen.

Bonum Brf Boulogner kommer att bestå av 61 lägenheter om två till fyra rum och kök. Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostadsrätter och vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år vid inflyttning. I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster. Husen certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

Riksbyggen har sedan tidigare ett Bonum-projekt på gång i Hässelby och har under föregående år färdigställt projekt enligt Bonumkonceptet i Kungälv, Höganäs och Kalmar.

Sponsrat innehåll från Bygma

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.