Riksbyggen får markanvisning för seniorbostäder i Hässelby

Riksbyggen får markanvisning för seniorbostäder i Hässelby

ANNONS

Annons

Genom en ny markanvisning tar Riksbyggen sitt koncept för seniorbostadsrätter, Bonum, till Hässelby, Stockholm. Företaget planerar för 43 seniorbostadsrätter med byggstart 2024.

– Vi är glada över markanvisningen i Hässelby. Det finns en stor efterfrågan på fler bostäder för målgruppen över 55 år och den kommande byggnationen på Melongatan får ett mycket attraktivt läge i Hässelby strand, säger Peter Arvidsson Ekman, chef för affärsutveckling på Riksbyggen Bostad Stockholm.

Arbetet med detaljplanen beräknar bli klar under 2023 och byggstarten planeras till år 2024. Parkeringsplatser kommer att finnas i ett garage under huset. Husen kommer att byggas för att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

Riksbyggens Bonum vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år. I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster. Företaget färdigställde tidigare i år seniorbostäder med Bonumkoncept i Kungälv, Höganäs och Kalmar och har även planer för seniorbostäder i bland annat Skövde och Förslöv.

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.