Bostadsbolag bildar hållbarhetsforum för snabbare omställning

Peter Svensson

Bostadsbolag bildar hållbarhetsforum för snabbare omställning

ANNONS

Annons

Einar Mattsson, Ikano Bostad och ett antal andra bostadsbolag bildar tillsammans med forskningsinstitutet RISE Hållbart Stockholm 2030 (HS30) – ett hållbarhetsforum för att dela kunskap och bidra till medlemmarnas konkreta arbete med Agenda 2030 och de globala målen.

– För att nå uppsatta och nödvändiga klimatmål behöver vi samverka i och utanför vår bransch. HS30 är ett initiativ som ger oss den möjligheten. Det är en verklig förmån att ta del av våra kollegors kompetens och ambitioner inom hållbarhet. Vi kommer ödmjukt dela med oss av vad vi kan och våra ambitioner, säger Peter Svensson, vd på Einar Mattsson Byggnads AB och Einar Mattsson Projekt AB.

Förutom Einar Mattsson är Ikano Bostad, K2A, Magnolia Bostad, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden Ab (SBB) och Sveafastigheter medlemmar. Forskningsinstitutet RISE Research Institutes of Sweden har fått i uppdrag att koordinera initiativet från de deltagande företagen. Från varje företag medverkar motsvarande hållbarhetschef samt operativ chef, för att åtgärderna ska vara verksamhetsnära och därmed snabbt kunna klargöra vilka insatser som gör skillnad.

HS30 fokuserar på Mälardalsregionen och projektet ska mynna ut i användbart lärande och konkreta åtgärder inom miljömässig, ekonomisk och social hållbarhet. Det kan handla om hur verksamheterna arbetar med livscykelanalyser, minskar koldioxidutsläpp, främjar urbana ekosystemtjänster och hur branschen kan utveckla trygga bostadsområden där människor trivs och mår bra.

Relaterade artiklar

En kommentar

  1. Hans Lönn
    2021-09-29 at 10:39 Svara

    Det här handlar bara om att i praktiken säkra status quo! Ingen utveckling utan snarare att se till att all utveckling förhindras! Visst var det väl Einar Mattsson som driver den fullständigt idiotiska forskningen på KTH i ett living lab? Symboliskt nog på SPs gamla tomt! Luftvärmda hus? Och RISE i Borås har ju gjort allt för att dölja att det finns någonting som heter lågflödessystem!

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.