Bixia inleder samarbete med DAZOQ – hjälper företag att energieffektivisera

Bixia inleder samarbete med DAZOQ – hjälper företag att energieffektivisera

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Ökad elektrifiering och den pågående gröna energiomställningen ställer högre krav på att upprätthålla balansen mellan elkonsumtion och elproduktion. Linköpingsföretagen DAZOQ och elbolaget Bixia inleder därför ett samarbete för att hjälpa företag och industrier att energieffektivisera sina verksamheter. Genom sin samverkan bidrar de till en hållbar och effektiv energiframtid.

Energiövervakningsföretaget DAZOQ, som är ledande inom energiövervakningsteknologi för industrier och företag, hjälper kunder att optimera sin energianvändning genom ett användarvänligt och smart energihanteringssystem. Uppkopplade energimätare hjälper industrier och företag att se energianvändningen för varje maskin, i realtid.

Spetskompetens på flera plan

Samarbetet mellan Linköpingsföretagen DAZOQ och Bixia representerar en unik möjlighet att dra nytta av specialiserad kompetens inom energitjänster och avancerad energimätning. Genom att integrera DAZOQs avancerade teknologi för övervakning av energianvändning med Bixias omfattande erfarenhet skapas en betydelsefull samverkan.

– Det känns jättekul att ha inlett ett samarbete med Bixia och att vi tillsammans i regionen går samman för att skapa värde nationellt. Det är värdefullt för oss att ha Bixia som distributionsnätverk då vi har en synergi där DAZOQs värdeerbjudande bidrar till Bixias långsiktiga hållbarhetsmål. Tillsammans bidrar vi till en mer hållbar energiframtid, säger Eva Vollmer, Head of Customer Success, på DAZOQ.

Optimerad energihantering

Flexibilitetsmarknaden, som handlar om att hantera och utnyttja variationen i efterfrågan och produktion av el, blir allt viktigare. Om man som företag har möjlighet att temporärt sänka sitt effektuttag i verksamheten kan man bli flexleverantör.

DAZOQ spelar en nyckelroll genom att erbjuda företagen realtidsdata och möjligheten att automatisera processer för att optimera energianvändningen. Bixia arbetar aktivt för att främja ökad energieffektivitet hos företag och är sedan flera år engagerade på stödtjänstemarknaden.

Genom att sammanföra innovativa lösningar från både Bixia och DAZOQ ökar värdet för kunder som strävar efter att reducera sina elkostnader. Samarbetsavtalet, som trädde i kraft den 1 januari 2024, främjar hållbarhet, effektivitet och innovation inom energibranschen.

– Bixia är en aktiv aktör på Svenska kraftnäts stödtjänstmarknad, även känd som flexmarknaden, sedan flera år. Genom samarbetet med DAZOQ stärks vår position ytterligare. Vårt mål är att vara den självklara partnern för företag som vill effektivisera och sänka sina energikostnader, och detta kommer att gynna både befintliga och potentiella kunder, säger Mattias Franzén, Key Account Manager på Bixia.

Sponsrat innehåll från Fristads
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.