Betongbolaget miljoninvesterar i silos för alternativa bindemedel

Foto: Thomas Concrete Group

Betongbolaget miljoninvesterar i silos för alternativa bindemedel

ANNONS

Annons

Thomas Betong, som ingår i koncernen Thomas Concrete Group, investerar 19 miljoner kronor för att kunna producera och leverera klimatförbättrad betong på samtliga orter där företaget har verksamhet.

Investeringen handlar i huvudsak om 15 nya silos där man ska hantera alternativa bindemedel till cement.

– Tack vare dessa nya silos kommer vi i framtiden att kunna leverera klimatförbättrad betong, som minskar CO2-utsläppen med upp till 50 procent, från samtliga våra 36 fabriker, säger Joakim Bjelkstam, affärsområdeschef Betong.

Investeringen, som berör 12 bindemedelssilos till affärsområde Betong och tre till affärsområde Prefab, kommer att vara genomförd i slutet av nästa år.

– Då kommer vi kunna tillverka klimatförbättrad betong på samtliga våra fabriker, säger Joakim Bjelkstam.

– Även om klimatförbättrad betong (Thomagrön) fortfarande är okänd för många har vi på senare tid märkt en allt större efterfrågan på Thomagrön som vi erbjuder.

Thomas Betong har idag totalt 36 betongfabriker i Sverige geografiskt har företaget delat in sin verksamhet i fyra regioner, Stockholm, Mitt, Väst och Skaraborg/Värmland.

– För närvarande är just silos en trång sektor för oss när det gäller att kunna erbjuda prefab-lösningar med klimatförbättrad betong, säger Per Ekendahl, affärsområdeschef prefab. Nya silos bidrar till en ökad flexibilitet som gör att vi tillsammans med våra kunder kan minska koldioxidutsläppen avsevärt.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.