ANNONS
Atrium Ljungberg byggstartar Bas Barkarby

Atrium Ljungberg byggstartar Bas Barkarby

annons
ANNONS

Nu sker byggstart för Bas Barkarby, ett nytt multikvarter som ska bli en mötesplats för utbildning, näringsliv, innovation och kultur.

Järfälla kommun kommer att hyra närmare 11 000 kvadratmeter av den första etappen som nyttjas för gymnasium, multihall, bibliotek och annan kulturverksamhet. Resterande yta, fördelad på 14 våningar, kommer att inrymma kontors- och utbildningslokaler, restaurang och gym.

– Bas Barkarby kommer att bli en mycket viktig pusselbit i Barkarbystaden. Här kommer vi att se en naturlig mötesplats där utbildning, näringsliv, innovation och kultur arbetar tillsammans för att skapa goda synergieffekter för Barkarbystaden och dess omgivning, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Under de kommande 15 åren ska 14 000 bostäder byggas i Barkarby som blir en ny knutpunkt i västra Stockholm där tunnelbana, fjärrtåg och pendeltåg stannar, precis intill Bas Barkarby. Tanken är att Bas Barkarbys lokaler sammanlänkas så att avstånd mellan kontor och verksamhetslokaler känns korta och effektiva. Entréer, konferens, restaurang och bibliotek utformas med fokus på att gynnsamma och spontana möten kontinuerligt kan ske mellan husets olika aktörer.

– Vi vet från liknande projekt som Nod i Kista att det finns en fantastisk kraft i att sammanföra utbildning med näringsliv, säger Daniel Kvant Suber, affärsutvecklingschef på Atrium Ljungberg.

Bas Barkarby byggs i två etapper. Byggstart av första etappen om 24 400 kvadratmeter sker i april med planerad inflyttning från hösten 2021. Bas Barkarby är miljöanpassat enligt Breeam ”very good”.

Visionsbild: White Arkitekter

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.