Återbruk i fokus när Sankt Kors och Dukaten flyttar ihop i nya lokaler

Återbruk i fokus när Sankt Kors och Dukaten flyttar ihop i nya lokaler

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Inför byggstart av de nya lokalerna, belägna i Ebbepark, är maximerad återanvändning högst på prioriteringslistan. Genom att minimera det som går till tippen vill Sankt Kors minska byggets miljöpåverkan och motbevisa antagandet att det skulle vara dyrare att nedmontera för återbruk än att bygga nytt.

– Det ska bli oerhört spännande att se slutresultatet och jämföra det med hur det blivit om vi bara rivit ut allt och byggt nytt. Varje gång man kan visa att det faktiskt inte behöver bli dyrare tar man bort en stor anledning till varför hållbart byggande ofta väljs bort, säger Sara Malmgren, hållbarhetsansvarig på Sankt Kors.

Storskaligt återbruk

De nya lokalerna, belägna på Fridtunagatan 24 i Ebbepark, inryms i den befintliga byggnaden Mattverkstan och återbruket kommer att röra allt från att ta tillvara på existerande byggmaterial till att återanvända lampor och utrustning. Lokalerna beräknas vara redo för inflyttning av Sankt Kors och dotterbolaget Dukaten under hösten.

–  Sankt Kors har redan arbetat med återbruk för att minska organisationens miljöpåverkan, men det har aldrig tidigare gjorts i den här omfattningen. Vi har länge pratat om att vi vid nästa stora ombyggnationsprojekt vill testa att maximera återanvändning och minimera det som går till tippen. Så när det nu var dags för Sankt Kors och Dukaten att flytta ihop i nya lokaler så sa vi att “nu kör vi!” säger Sara Malmgren.

De nya lokalerna blir cirka 900 kvadratmeter stora och utformningen kommer att inkludera ett öppet kontorslandskap, flera mötes- och konferensrum, en kundmottagning samt en verkstad.

 

Sponsrat innehåll från Swisspearl
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.