ANNONS
Assemblin installerar i Jönköpings nya vårdbyggnad

Assemblin installerar i Jönköpings nya vårdbyggnad

annons
ANNONS

En ny byggnad för dialys, mammografi och utbildning ska uppföras vid Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Assemblin har fått uppdraget att projektera och installera luftbehandlingsanläggning och sprinklersystem i den drygt 34 000 kvadratmeter stora byggnaden.

Den nya byggnaden anpassas efter sjukhusets framtida krav på ökad yta, flexibelt nyttjande och integrering mellan vårdavdelning, dagsjukvård och mottagningar. Även hållbarhetsaspekten är viktig och projektet ska klara kraven för Miljöbyggnad silver. Byggarbetena påbörjas under år 2018 och målet är att vissa delar av verksamheten ska flytta in i början av 2020.

Assemblins uppdrag omfattar projektering och installation av en luftbehandlingsanläggning och ett sprinklersystem.

– Sprinklersystemet ska täcka byggnadens samtliga 34 000 kvadratmeter. Det här är ett samverkansprojekt som ställer stora krav på projektering och installation för att uppnå optimalt utfall på kvalitet och kostnad, säger Lars-Åke Andersson, filialchef på Assemblin VS Sprinkler.

– I detta uppdrag är utmaningen främst att utforma installationerna så att framtida ombyggnader ska kunna göras så enkelt som möjligt, säger Mats Stark, filialchef på Assemblin Ventilation.

Uppdraget genomförs som ett partneringprojekt med NCC Building och Assemblin.

Illustration: White

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.