Assemblin får stort installationsuppdrag i Malmö

Assemblin får stort installationsuppdrag i Malmö

ANNONS

Annons

Efter att ha varit delaktiga i att utveckla, planera och projektera installationer för den nya vårdbyggnaden på Malmö sjukhusområde får nu installatörsgruppen där bland annat Assemblin ingår fortsatt förtroende även för genomförandefasen.

2015 kontrakterades byggentreprenören Skanska Sverige AB, som i sin tur kontrakterade en installatörsgrupp för att vara delaktig i planering och projektering av installationsarbeten. I installatörsgruppen ingick ApQ El, AB Rörläggaren (som ägs av Instalco), Assemblin El, Assemblin Ventilation och Assemblin VS. Nu är det klart att denna installatörsgrupp är kontrakterad även för genomförandet av installationer i projektets samtliga etapper.

– Samarbetet inom installatörsgruppen fungerar mycket bra. Vi har samlat några av regionens bästa specialister i en unik installatörsgrupp med gemensam planering och samordnat genomförande, vilket kommer att ge en effektiv produktion. I det här projektet har installatörsgruppen involverats i ett tidigt skede, och i nära samverkan med beställaren Skanska och byggherren Region Skåne har vi tillsammans arbetat fram bra och hållbara lösningar för 108 000 moderna och flexibla kvadratmeter sjukvårdslokaler, säger Håkan Ekvall, företrädare för installatörsgruppen och vd för Assemblin Ventilation.

Värt 1 669 miljoner

För Assemblin är uppdraget totalt värt cirka 1 067 MSEK och består av ventilationsteknik för 335 MSEK, värme- och sanitetsteknik för 270 MSEK, elteknik (inklusive larm och tele) för 332 MSEK samt automationslösningar för cirka 130 MSEK. Hela installationsuppdraget är värt cirka 1 669 MSEK, varav 1 067 MSEK tillfaller Assemblin. Totalt beräknas att upp emot 250 personer samtidigt kommer att jobba med installationer under arbetstopparna. Projektet sträcker sig fram till mitten av 2020-talet.

Den nya vårdbyggnaden består av två huskroppar med 10 respektive 11 plan ovan markplan. Byggnaderna är sammanlänkade med kulvertar och förbindelsegångar och kommer rymma över 2200 rum och vara arbetsplats för mer än 2000 personer. I och med den nya byggnaden skapas 240 enkelvårdrum med egna hygienrum. Ambitionen är att vårdbyggnaden ska kunna certifieras enligt Miljöbyggnad på nivån silver. Projektet är en del av Region Skånes satsning på hela sjukhusområdet i Malmö, där det även byggs en ny Servicebyggnad och den tekniska infrastrukturen utvecklas.

Illustration: White arkitekter

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.