Arlanda flygplats byggs ut med miljöklassad pir

Arlanda flygplats byggs ut med miljöklassad pir

Som en del i Swedavias utvecklingsprojekt av Arlanda får flygplatsen ett tillskott i form av Pir G som byggs i anslutning till Terminal 5.

Den nya piren kommer att bli ett landmärke när ombyggnaden av Arlanda är klar och möjliggör ökad kapacitet med moderna flygplan. Tanken är att Arlanda, genom den nya piren, ska kunna ta emot stora och moderna långdistansplan på ett bättre sätt, med ökad bekvämlighet och säkerhet.

Den nya byggnaden är på cirka 80 000 m2 och ska uppfylla högt ställda krav på energieffektivitet. Pir G ska certifieras enligt BREEAM. Ramboll har fått uppdraget att ta fram alla tekniska lösningar samt att samordna miljöklassificering enligt BREEAM.

– Det kommer att vara i fokus att ta fram lösningar som gynnar hållbarheten så långt det är möjligt, säger Niklas Sörensen, vd för Ramboll i Sverige.

Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar

Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla sorters påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.