Årets Cirkulativ, ett nytt cirkulärt pris i Nacka, lanseras på Nacka Företagarträff 2024

Årets Cirkulativ, ett nytt cirkulärt pris i Nacka, lanseras på Nacka Företagarträff 2024

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

I Nacka tar vi betydande steg mot en hållbar utveckling. Genom ett samarbete mellan Nacka vatten och avfall, Företagarna Nacka Värmdö och Nacka kommun introduceras det prestigefyllda priset Årets Cirkulativ, ett nytt cirkulärt pris, för första gången på Nacka Företagarträff 2024.

Priset Årets Cirkulativ tilldelas en företagare, privatperson eller verksamhet som har presenterat en innovativ affärsidé eller initiativ inom cirkulär ekonomi, där fokus ligger på att skapa cirkulära flöden av material och resurser.

-Nacka är en kommun där många innovativa idéer och företag blomstrar. Jag är stolt över att vi genom att lansera Cirkulativet är med och positionerar Nacka som en föregångare och bidrar till att skapa långsiktig hållbarhet, säger Mats Rostö, VD Nacka vatten och avfall.

Källa till inspiration

– Nackas näringsliv ställer om. Som ett led i att möta de globala miljöutmaningarna, på ett sätt som samtidigt öppnar upp för nya och spännande affärsmöjligheter, blir Cirkulativet ytterligare ett spännande verktyg och inspirationskälla för Nackas småföretagare. Cirkulativet är ett resultat av ett nära och målfokuserat samarbete mellan kommun, näringsliv och civilsamhälle, som vi har i Nacka. Tillsammans verkar vi för ett mer hållbart företagande i ett allt mer hållbart Nacka, säger Företagarnas ordförande Per Lejoneke.

Annons

Vid prisutdelningen kommer särskild vikt att läggas på hur priset bidrar till hållbar utveckling, dess potential att sprida sig till andra kommuner eller branscher, mätbara resultat samt hur Nacka kan bli mer hållbart och cirkulärt genom satsningen.

Cirkuläritet nödvändigt

Årets Cirkulativ är ett erkännande till en aktör som inte bara drömmer om en bättre framtid, utan aktivt arbetar för att göra den till verklighet och främjar en hållbar utveckling.

Cirkulär ekonomi representerar en nödvändig övergång från den linjära konsumtionsmodellen till en mer hållbar, där material återanvänds och återvinns. Stiftarna bakom priset samarbetar för att tillsammans stärka Nackas varumärke som en plats för innovation, hållbarhet och framtida möjligheter.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.