NREP förvärvar Svanenmärkta hyresrätter i Steninge

NREP förvärvar Svanenmärkta hyresrätter i Steninge

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

NREP förstärker närvaron i Sigtuna kommun och blir ägare till 98 Svanenmärkta hyresrätter i Steninge slottsby.

Bostäderna kommer då de står klara i höst tack vare bergvärme och solceller att ha mycket låga CO2-utsläpp sett till driften. I projektet använder NREP HYSS-teknik (Hybrid Solar System), som kombinerar solenergi och bergvärme för att nå nära netto-noll-energianvändning. För att ytterligare sänka byggnadernas samlade klimatavtryck kommer bolaget även kompensera för inbyggd koldioxid.

– I det här projektet visar vi att det går att trycka ner CO2-utsläppen i drift till nära noll och att vi inte bara kan nå utan överträffa såväl våra egna klimatmål som de mål hela fastighetsbranschen behöver jobba mot. Med hjälp av HYSS-lösningen med bergvärme och grön egenproducerad solenergi går det att få hus som då de står färdiga har oerhört låga utsläpp, något som bidrar både till ekologisk och ekonomisk hållbarhet, säger Rickard Langerfors, bostadschef på NREP.

Bostäderna ligger centralt i Steninge, där NREP:s samhällsfastighetsgren Altura redan är med och utvecklar ett äldreboende samt en förskola, F9-skola och idrottshall. Merparten av de 98 hyresrätterna får balkong eller uteplats och vissa av dem blir etagelägenheter, med utsikt över närliggande Mälaren och Steninge slott. Säljare är Innovation Properties, Borohus och Östergöken och byggaktör är PEAB.

– Nu när projektet närmar sig färdigställande är vi glada att NREP tar över fastigheten som en långsiktig och trygg aktör inom hållbar fastighetsförvaltning, säger Robert Stoltz, vd för Innovation Properties.

Planerad inflytt är i november då bostäderna beräknas stå färdigställda nu i höst.

Sponsrat innehåll från Paroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.