Madeleine Nobis blir hållbarhetsstrateg på Liljewall

Foto: Liljewall

Madeleine Nobis blir hållbarhetsstrateg på Liljewall

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Den 2 maj tillträdde Madeleine Nobis, tidigare studiochef på Sweco Architects, som Liljewalls nya hållbarhetsstrateg.

Madeleine Nobis har tjugo års erfarenhet och specialisering inom hållbar samhällsutveckling. Hon kommer närmast från Sweco Architects där hon har arbetat som studiochef med fokus på affärsutveckling och hållbarhetsfrågor.

– Vi välkomnar varmt Madeleine till oss på Liljewall. Hon ansluter till ett kontor med vana att ifrågasätta den vanliga, enkla lösningen och viljan att diskutera bästa lösningen för en långsiktig produkt. Vi ser fram emot att, tillsammans, bli lite bättre för var dag, säger Niclas Sundgren, vd på Liljewall.

Madeleine Nobis är stationerad på Malmökontoret. Genom rekryteringen av Madeleine Nobis vill bolaget fortsätta att stärka och utveckla sitt hållbarhetsfokus. Under 2021 utvecklade kontoret digitala verktyg som integrerar klimatberäkningar direkt i 3D-modellen. Arbetssättet genererar projektspecifik förståelse över klimatpåverkan på byggdelsnivå och för att ge tydlig data från vilken klimatsmarta beslut kan tas tidigt i projektprocessen.

Det här arbetssättet är något Madeleine Nobis kommer utveckla ytterligare tillsammans med kollegorna på Liljewall.

– Som hållbarhetsstrateg blir min roll att tillsammans med alla kompetenta kollegor, se till att vi gör vad vi kan för att bidra till ett mer hållbart samhälle. Just nu har bygg- och anläggningsbranschen ett stort fokus på att minska klimatpåverkan, vilket är absolut nödvändigt. Här ser jag att vi kan hjälpa våra kunder att, med hjälp av våra tydliga och pedagogiska verktyg, förstå projektens klimatpåverkan och att redan i tidiga skeden fatta beslut som bidrar till att minska den, säger hon.

Madeleine Nobis poängterar även att det är nödvändigt att minska utvinningen av jungfruliga material och i stället nyttja och förädla det redan befintliga.

– Vi arkitekter, inredningsarkitekter, landskapsarkitekter och ljusdesigners har den kompetens marknaden behöver för att inventera, gestalta och projektera med återbrukade material och produkter. Men också att tänka om och hitta helt nya användningsområden för det som kanske inte går att återbruka i sin nuvarande form.

Sponsrat innehåll från Paroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.