Peab blir första byggbolag med fossilfritt stål från SSAB

Jesper Göransson vd och koncernchef, Peab. Foto: Peab

Peab blir första byggbolag med fossilfritt stål från SSAB

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Peab och SSAB har ingått ett partnerskap som innebär att Peab blir första byggbolaget att säkra tillgång till SSAB:s fossilfria stål i byggprojekt.

Partnerskapet går i korthet ut på att Peab från och med 2026 säkras tillgång till och planerar för att använda SSAB:s fossilfria stål i byggprojekt.

– Peab har ambitiösa klimat- och miljömål och detta är ett viktigt steg för att bli klimatneutrala till 2045. Vi har redan många initiativ på plats för att minska vår klimatpåverkan – från vår affärsmodell med närproducerat samhällsbygge till vår växande familj med ECO-produkter. Med tillgång till fossilfritt stål så öppnas ytterligare möjligheter. Samarbetet runt fossilfritt stål är också en naturlig utveckling av den goda relation Peab och SSAB redan har runt klimateffektiviseringar, säger Jesper Göransson, vd och koncernchef på Peab.

– Vi är glada att få välkomna Peab som samarbetspartner för våra fossilfria stålprodukter. Genom samarbetet kring fossilfritt stål bidrar vi till att stärka våra kunders konkurrenskraft och minska deras koldioxidavtryck. Tillsammans stärker vi också positionen för fossilfritt stål i byggindustrin, och bidrar till att minska koldioxidutsläpp globalt, säger Martin Lindqvist, vd och koncernchef för SSAB.

Bolagen kommer också att tillsammans analysera olika framtida möjligheter för hur fossilfritt stål kan minska byggbranschens klimatavtryck. SSAB:s fossilfria stål tillverkas inom HYBRIT-initiativet, som startades tillsammans med järnmalmsproducenten LKAB och energiföretaget Vattenfall. SSAB planerar att producera fossilfritt stål i kommersiell skala år 2026.

Sponsrat innehåll från Swisspearl
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.