Arcona renoverar Rosenbad

Arcona renoverar Rosenbad

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Arcona tar hem ett nytt miljonuppdrag. Företaget får i uppdrag från Statens fastighetsverk att bygga om och renovera kvarteret Rosenbad.

Kontraktssumman är bedömd till 500 MSEK. Projektet som utförs i generalentreprenadform påbörjas under april och planeras vara färdigställt till april 2021. Under renoveringen flyttar verksamheten till andra lokaler i Regeringskvarteren.

– Vi har goda erfarenheter av ombyggnad i trång innerstadsmiljö och att nu få möjligheten att arbeta med Rosenbad känns väldigt inspirerande, säger Anders Rauge, affärschef på Arcona.

Det finns stort behov av att modernisera klimatanläggningen och tekniska installationer. Renoveringen kommer även att omfatta en förbättring av tillgänglighet, logistik och ytskikt. Genom renoveringen ska Regeringskansliet som hyresgäst erbjudas funktionella, säkra, energieffektiva, representativa och flexibla lokaler. Ett annat viktigt mål för Statens fastighetsverk är att säkerställa en rationell drift och en bra framtida förvaltning. De åtgärder som nu genomförs ska ha ett 20 till 30 år långt perspektiv.

En del av Klarakvarterens upprustning

Kvarteret Rosenbad uppfördes som bankpalats mellan åren 1895-1900. I början av 1980-talet flyttade Regeringskansliet in. Sedan dess har bara vanligt underhållsarbete genomförts i byggnaden varför det nu är nödvändigt med den genomgripande renovering som Arcona fått i uppdrag att genomföra. Statens fastighetsverk förvaltar tio kvarter i Södra Klara. Under 2000-talet har flera byggnader renoverats och nu är det dags att renovera kvarteret Rosenbad.

Foto: Peter Steen

Sponsrat innehåll från Swisspearl
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.