Myndighetschef blir VD för IQ Samhällsbyggnad

Myndighetschef blir VD för IQ Samhällsbyggnad

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Anita Aspegren, avdelnings­chef på Energimyndigheten med ansvar för bland annat forskningsfinansiering inom byggområdet och ingår i myndighetens ledningsgrupp, blir ny VD för IQ Samhällsbyggnad.

Anita Aspegren har förutom tjänsten på Energimyndigheten haft en rad olika ledarroller och samarbeten med näringsliv, offentlig sektor och akademi inom hållbar samhällsbyggnad.

– Det är mycket glädjande att vi har kunnat rekrytera Anita Aspegren till IQ Samhällsbyggnad. Anita Aspegren har ett stort engagemang för att utveckla det hållbara samhället. Med sitt fokus på att skapa helhetssyn och samverkan kring målbilder och på att uppnå konkreta resultat, har hon utmärkta förutsättningar att leda och utveckla IQ Samhällsbyggnad framåt, där nyttiggörande och implementering av ny kunskap inom sektorn leder till fler innovationer och ökad medlems- och samhällsnytta, säger Mari Broman styrelseordförande för IQ Samhällsbyggnad.

– För att nå långsiktig ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet på nationell, europeisk och global nivå krävs samverkan mellan näringsliv, akademi, offentlig sektor och organisationer. IQ Samhällsbyggnad utgör en sådan arena där aktörer kan mötas och som kan vara katalysator för samverkan, kunskapsuppbyggnad och också bidra till att kunskap och goda exempel sprids inom sektorn. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med medlemmarna och medarbetarna utveckla IQ Samhälls­byggnad både som organisation och samverkanspartner, säger Anita Aspegren.

Anita Aspegren tillträder den 1 april 2019 och ersätter därmed Eva Schelin som lämnar IQ Samhällsbyggnad för en roll som vd för KK-stiftelsen.

Foto: Energimyndigheten

Sponsrat innehåll från Paroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.