30 våningar högt bostadshus i Norra Djurgårdsstaden, Stockholm

30 våningar högt bostadshus i Norra Djurgårdsstaden, Stockholm

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Skanska har ingått samverkansavtal med OBOS för uppförandet av det 30 våningar höga bostadshuset Stadsljus i Norra Djurgårdsstaden, Stockholm. Nu har kontraktet för den första fasen undertecknats, vilket innebär att planering och projektering av bostadsprojektet inleds.

Stadsljus kommer att bestå av cirka 390 bostadsrättslägenheter och lokaler, inklusive restaurang i två plan, samt garage, cykelrum och teknikutrymmen. Det kommer att få formen av tre cylindrar och en fasad med ett skal av balkonger, där blanka och matta ytor ger en prismaliknande struktur. Utformningen gör också att huset blir energieffektivt och släpper in mycket ljus.

– Vi på Skanska ser mycket fram emot att i samverkan med OBOS uppföra Stockholms nya landmärke Stadsljus. En fantastisk byggnad som kommer att utgöra en fin siluett på stadens skyline med högställda krav på miljö och hållbarhet, säger Victor Verboog, regionchef, Skanska Sverige.

Nytt landmärke

Bostadshuset kommer att få en höjd på 110 meter över havet och blir ett helt nytt landmärke i Stockholm, synligt över hela staden. Det utformas som en hyllning till platsens historia. Arkitekterna Cobe och Yellon har inspirerat av de gamla gasklockorna från 1890-talet för att skapa något unikt och framåtblickande.

– Det känns mycket bra att komma vidare i processen med Stadsljus och vi är glada över att ta oss an detta tillsammans med Skanska. De är en stor och trygg aktör och vi ser mycket goda förutsättningar för ett gott samarbete. Dessutom har de erfarenhet från att bygga på höjden, vilket är avgörande i det här projektet, säger Sofia Ljungdahl, vd, OBOS Nya Hem.

Projektet är avsett att utföras i två faser. Ett separat avtal kommer att slutas för själva byggnationen som sker i fas 2.

 

Sponsrat innehåll från Blåkläder
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.