Ylva Eriksson leder C3C:s satsning på Wonderwall

Ylva Eriksson leder C3C:s satsning på Wonderwall

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Estetik, hållbarhet och smarta lösningar har alltid varit i fokus för Ylva Eriksson. Nu tar hon klivet in på C3C för att driva utvecklingen av Wonderwall – ett koncept som ska ge arkitekter och stadsplanerare nya möjligheter att skapa hållbara, flexibla och vackra lösningar för murar, terrasseringar och gradänger.

– Jag har alltid drivits av skaparglädje och viljan att förändra. Det som ofta ses som rena funktionslösningar kan också bidra till en trivsam och hållbar miljö, säger Ylva Eriksson.

Ylva är utbildad byggnadsutformare från Linnéuniversitetet och har en bred erfarenhet från såväl arkitektkontor som kommunal stadsplanering. På Arkitektbolaget arbetade hon från skiss till detaljprojektering, och på Växjö kommun samordnade hon projekt inom hållbara transporter.

– Jag har sett hur viktig dialogen är – med beställare, brukare och medborgare. Det är i samspelet som de mest spännande, hållbara och effektiva lösningarna föds, säger hon.

Annons

“Cirkulärt på riktigt”

Nu ser Ylva Eriksson fram emot att utveckla C3C Wonderwall® till ett attraktivt alternativ för arkitekter och stadsplanerare.

– Det som fick mig att vilja arbeta med C3C:s blocksystem är att det är cirkulärt på riktigt. Blocken är helt oarmerade och kan användas om och om igen, med en livslängd på över 100 år. Att vi dessutom kan gjuta på restbetong som annars skulle gått på deponi gör att vi får en riktigt intressant produkt till omställningen mot en hållbara byggsektor. Vår klyftiga produktionsmodell gör det enkelt att gjuta efter arkitektens egen formgivning så nu ser jag fram emot att bistå arkitektkåren med vackrare murar, hallar och terrasseringar.

Kommer långt med driv och engagemang

För Ylva handlar entreprenörskap om att våga tro på idéer och skapa förutsättningar för förändring.

– På Växjö kommun byggde vi exempelvis upp “Sommargatan”– en gågata med sittplatser, aktivitetsytor, planteringar och mötesplatser – på bara tio veckor. Det visar att med driv och engagemang kommer man långt. Samma tankesätt vill jag ta med mig in i mitt arbete på C3C, säger hon.

Sponsrat innehåll från Paroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.